Gürkan Genç İle "Doğa İçin Pedalla" seminerleri
23.02.2012

Atılım Üniversitesi’nin ana sponsorluğunu üstlendiği, kendi tabiriyle "Hayal Ortağı" olduğumuz Gürkan Genç; 2010 yılının Nisan ayında Samsun'dan bisikletiyle yola çıktı. Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Çin, Moğolistan ve Güney Kore rotasını takip ederek Japonya'ya ulaştı. Samsun'dan Tokyo'ya uzanan ve 343 gün süren bisiklet yolculuğunda Gürkan Genç, 11 ülke, 950 şehir ve 12.500 km pedal çevirdi. "Doğa İçin Pedalla" adını verdiği bu projesinde pek çok ilke de imza attı.

İletişim Fakültesi mezunu Gürkan Genç 32 yaşında ve farklı sektörlerde kariyer imkânı bulmasına rağmen bunlardan vazgeçen genç seyyah şu sıralar bisikleti ile çıkacağı dünya turuna hazırlanmakta. Bu sefer "Türkiye İçin Pedalla" projesi ile 7 sene sürecek seyahatinde, 5 kıta, 80 ülke, 110.000 km, dünyanın en büyük 4 çölü, en yüksek iki geçidi ve Everest ana kamp alanı tırmanışı ile pek çok farklı dünya rekoruna da sahip olarak Türkiye'ye geri dönmeye hazırlanıyor.

Bütün imkânsız şeyler, önce hayalle başlar. Sonra o hayaller amaca, amaçlar hedefe dönüşür, hedefe dönüştükten sonra ise yolun yarısı bitmiş demektir. Gürkan Genç, bu hayalini gerçeğe dönüştürürken neler yaşadığını, yol anılarını ve gençlere hayallerine ulaşmaları için neler yapmaları gerektiğini öğrencilerle paylaştı.

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikler;

23 Şubat 2012 Perşembe günü Hürriyet Anadolu Lisesi ve Jale Tezer Kolejinde,
24 Şubat 2012 Cuma günü ise Marka Piramit Dershaneleri ve Bilkent Kolejinde; yüzlerce öğrencinin ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.