Atılım Üniversitesi - Sheraton Otel İşbirliği
13.12.2013

Atılım Üniversitesi - Sheraton Otel ve Kongre Merkezi arasında staj, yarı zamanlı çalışma fırsatlarını ve uygulamalı dersleri içeren işbirliğine yönelik protokol imzalandı.

Kuşkonmaz Restoranda 12.12.2013 tarihinde gerçekleşen imza törenine Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yalçın Zaim, Rektör Prof.Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Provost Prof. Dr. Hasan Akay, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Bircan, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Hasan Ünal, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nami Çağan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu Sheraton Otel Ve Kongre Merkezi Genel Müdürü Joerg Uwe Limper, TURSER Genel Müdürü ve aynı zamanda Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. İbrahim Birkan, İnsan Kaynakları Direktörü Suat Tınaz, Satış Direktörü Ayşe Yaramanoğlu, Satış Direktörü Yardımcısı Çağnur Çelikcan, Eğitim Müdürü Cem Özparlak, Halkla İlişkiler Koordinatörü Yaman Özel, İşletme Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

İmza töreninin açılış konuşması Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gonca Güzel tarafından yapıldı, turizm sektöründe uygulamalı eğitim ve stajlara dikkat çeken konuşmanın ardından, Sheraton Otel ve Kongre Merkezi İnsan Kaynakları Direktörü Suat Tınaz protolün önemi üzerinde durarak öğrencilere nasıl başvuru yapacakları konusunda bilgi verdi.  Sheraton Otel ve Kongre Merkezi Genel Müdürü Joerg Uwe Limper ise konuşmasında öğrencilerin pek çok avantaj sağlayan fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Törenin son konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr. Abdurahim Özgenoğlu sürekli büyüyen turizm sektöründe nitelikli eleman ihtiyacına dikkat çekerek protolün bu noktada çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi; Rektör Prof.Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Sheraton Otel ve Kongre Merkezi Genel Müdürü Joerg Uwe Limper protokolü imzaladılar. İmza töreni koktely ile devam etti.

Atılım Üniversitesi - Sheraton Otel ve Kongre Merkezi arasında gerçekleştirilecek “Eğitim ve İşbirliği Protokolü” ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri dünyanın en nitelikli otellerinden biri olan Sheraton'da staj yapma ve yarı zamanlı çalışma olanağı bulacaklardır.

Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde gerçekleştirilen Gastronomi ve Mutfak Sanatları dersinin uygulamaları da yine Sheraton'ın katkılarıyla profesyonel bir vizyonla daha ileri noktalara taşınacaktır.

Modern otel işletmeciliği ile hizmet kalitesini sürekli geliştiren Sheraton Otel ve Kongre Merkezinde, öğrencilerin 75 işgünü süren yaz stajlarını en verimli şekilde gerçekleştirebilecekleri, uygulamalı dersleri yapabilecekleri ve yarı zamanlı çalışma fırsatlarından yararlanabilecekleri işbirliği süreci tüm yıl 40 öğrenciyi kapsayacaktır ayrıca programa staj zorunluluğu olmayan başka bölümlerden öğrenciler katılabilirler.