Avrupa Komisyonu'ndan Atılım Üniversitesi'ne Diploma Eki Etiketi Ödülü
23.12.2013

Atılım Üniversitesi 2013 yılında Avrupa Komisyonu’na yaptığı başvurunun değerlendirilmesi sonucunda “Diploma Eki Etiketi” ödülü almaya hak kazanmıştır.

Bologna Süreci kapsamında uluslararasılaşma çalışmalarını sürdüren Atılım Üniversitesi’nin Üniversitemiz AB&Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile yürütülen çalışmalar neticesinde Atılım Üniversitesi 15 Mayıs 2013 tarihinde “Diploma Eki Etiketi” için Türk Ulusal Ajansına müracaat etmiştir. 2013 Haziran ayında yapılan ön değerlendirmeden geçen Diploma Eki örneklerimiz, daha sonra Avrupa Komisyonunun değerlendirmesinden de geçmiş ve ödülü almaya hak kazanmıştır.

Diploma Eki-Diploma Supplement (DE), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen, elde edilmiş yeti ve beceriler ile bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik, meslekî olarak tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen belge olarak tanımlanıyor. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 18 Aralık 2013 tarihinde yapılan açıklamaya göre 2013 döneminde DE Etiketi almak için Avrupa Komisyonu’na başvuruda bulunan yükseköğretim kurumlarının başvuru sonuçlarına göre Bologna sürecine katılan ülkeler içinde DE etiketi alan 90 üniversiteden 29'u Türk üniversiteleri oldu ve Atılım Üniversitesi de 29 üniversitenin içinde yer aldı.

Avrupa Komisyonu tarafından verilen DE Etiketi (Diploma Supplement Label) öğrencilerin aldıkları eğitimin uluslararası alanda tanınmasını sağlayacaktır.

2013 yılında DE Etiketi almaya hak kazanan üniversiteler listesi:

http://eacea.ec.europa.eu/llp/results_projects/ects_ds/selection_ects_ds_2013_en.php