Ankara' nin Başkent Oluşunun Yıldönümü
01.01.1970

Ankara’nın başkent oluşunun 85. yıldönümü Atılım Üniversitesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle kutlandı.

13 Ekim Pazartesi günü düzenlenen törende bir konuşma yapan VEKAM Genel Müdürü Zeynep Önen Ankara’nın Türkiye için öneminden bahsederek “Cumhuriyetin başkenti Ankara, Ankara’nın başkenti Ulus, Ulus’un başkenti Zafer Anıtı’dır dedi. Önen, konuşmasında VEKAM’ın  gerçekleştirdiği “Ulus’la Buluşma” projesinden de bahsederek Ulus ve çevresinin modernizmin merkezi olduğunu belirtti.

Zeynep Önen’in konuşmasının ardından sahne alan Atılım Üniversitesi Kültür Müdürü Mustafa Kömürcü yönetimindeki koro Ankara yöresi türkülerini seslendirerek dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Tören sonrası fuaye alanında Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından gerçekleştirilen Seymenler  halk oyunları gösterisi ile Anıl Uludağ ve Ece Eryıldız tarafından hazırlanan “Ulus’la Buluşma ve Zafer Anıtı’nın Hayatında Birgün” konulu fotoğraf sergisi beğeniyle izlendi.