Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun Konulu Konferans
01.01.1970

Kurtuluş Savaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın  kızı Timsal Karabekir Atılım Üniversitesi öğrencileri ile biraraya geldi.

Atılım Üniversitesi Hukukçular Topluluğu  organizasyonu ile gerçekleştirilen söyleşide Yerleşke 2023 Dergisi  yetkilileri de yer aldı.

14 Ekim Salı günü Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda  yapılan söyleşide bir konuşma yapan Yerleşke 2023 Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Turgut olumlu düşünmenin  insan yaşamı üzerindeki etkilerinden söz etti. Öğrencilere 2023 yılında ülkenin nerede olmasını istediklerini soran Turgut, bağımsız ve ekonomisi güçlü Türkiye yanıtlarının verilmesinin  ardından   sorgulayan bireylerle aydınlık geleceğe ulaşıılabileceğini belirtti.

Ardından söz alan dergi yetkilisi Osman Arslan konuşmasında fark yaratmanın önemine değindi.  Kurtuluş savaşında önemli görevleri olan insanların tanınması gerektiğini vurgulayan Arslan düzenlenen organizasyonun önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından söz alan Timsal Karabekir “Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun” konulu konuşmasında  izleyicilere Kazım Karabekir Müzesi arşivinden derlenen milli mücadele yıllarına ait fotoğrafları izlettirerek o dönemlerdeki anılarından söz etti.  

Kazım Karabekir’in Osmanlı’nın son paşası olduğuna dikkat çeken Karabekir, ülkenin işgal döneminde yaşadığı zorluklardan bahserek vatana duyulan aşkla genç yaşta çok şehitler verildiğini ifade etti. Türk olmanın birçok güçlüğü yenmek için tek neden olabileceğini belirten Karabekir günümüzde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, bağımsızlığımızı kaybetmemek için ülkemize ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.