Mansur Yavaş Ögrencilerle Buluştu
27.01.2009

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş “Yerel Yönetimler” konulu konferans programı nedeniyle 24 Şubat 2009 tarihinde Mühendislik Fakültesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu’nda Atılım Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Öztürk Ankara tarihi ve yönetimler konusunda gelinen nokta ve gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Bu zamana kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Mansur Yavaş seçildiği takdirde demokrasinin temsili ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde belediye encümeni içinde diğer parti üyelerine de yer vereceğini, komplekssiz olarak kendileri dışında geliştirilmiş projeleri değerlendireceklerini belirtti.

Mevcut yönetimi siyaset yerine populizm yaptığını söylerek eleştiren Mansur Yavaş, Beypazarı’nda makarna dağıtmak yerine gerçekleştirilen plan ve projelerle insanları  iş yapar ve para kazanır hale getirdiklerini söyledi.

Turizmi, Beypazarı için önemli bir gelir kaynağı haline getirdiklerine değinen Yavaş, istihdam yaratarak işsizliği önleme amacıyla bulundukları kente sanayiciyi nasıl davet edecekleri, nasıl arka çıkacaklarının yollarını aradıklarını belirtti. 

Ulus esnafının içinde bulunduğu zorluklara da değinen  Yavaş, Ulus Tarihi Kent Projesinin önceliği olacağının altını çizdi. Projenin detaylarını sunu eşliğinde anlatarak, trafiğe kapalı turistik bir alan kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Bir diğer projeleri olan Anadolu Kültür Bahçesi hakkında da bilgi veren başkan adayı, 81 ilin kültürlerinin yansıtılacağı bu proje ile herkesin kendi iline ait kültürel değerleri görebileceğini ve diğer kültürleri tanıyabileceğini belirtti.

İçilebilir su kaynakları ve temiz havası olan bir şehir ve insan odaklı bir trafik anlayışı içinde hareket edeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan adayı, kaynakların keyfi bir anlayışla tüketilerek gelecek nesillerin ihtiyaç duyacakları hizmetlerden mahrum bırakıldığını ifade etti.

Konferans sonunda öğrenci sorularını yanıtlayan Yavaş, seçilmesi halinde öğrencileri AB projeleri ve belediyenin gönüllülük projelerinde görevlendirmek istediğini söyleyen Mansur Yavaş, hayalinin yirmi dört saat yaşayan bir Ankara olduğunu, burada okuyan her öğrencinin “İyi ki Ankara’da Okuyorum” demesini istediğini belirtti.