"Küreselleşme Sürecinde İnsan Hakları Ve Türkiye" Konulu Konferans
13.03.2009

Atılım Üniversitesi Stratejik Araştırmalar ve Organizasyon Topluluğu tarafından düzenlenen Prof. Dr. Anıl Çeçen’in konuşmacı olduğu “Küreselleşme Sürecinde İnsan Hakları ve Türkiye” konulu  konferans  9 Mart 2009 tarihinde Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

1990 yılı itibariyle ilk olarak “insan hakları dersi”ni Ankara Üniversitesi’nde kendisinin verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Anıl Çeçen, İnsan Hakları Derneği’nin de kurucuları arasında yer aldığını belirterek; insan haklarının belirli etnik gruplar, alt özel kimlikler için değil tüm insanlık için geçerli oluşunu  savunduğunu  ifade etti.

Küreselleşme algısının yıllar geçtikçe farklılaştığını sözlerine ekleyen Çeçen,  90’lı yıllara kadar hukukçu olarak ortaya koydukları insan hakları yaklaşımının etkisini yitirdiğine dikkat çekti. “Küreselleşme emperyal bir vizyondur” diyen Çeçen,  insan haklarının ulus devletleri eyalet devletlere dönüştürmek için politik bir enstrüman olarak kullanıldığını belirtti.

Türkiye’nin 80 milyon nüfusu ile büyük devletler tarafından tehdit olarak algılandığını belirten Çeçen, Ermeni sorununun gündeme getirilmesinin ve Güneydoğu’nun koparılmaya çalışılmasının bu düşünce nedeniyle olduğunu ifade etti.  

Konferans soru cevap kısmının ardından sona erdi.