canakkale zaferinin 94 yili anma toplantisi
23.03.2009

Çanakkale Zaferi’nin 94. Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen törende, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferine imza atanlar saygıyla anıldı.

Törende konuşan Üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Öztürk, kısa bir süre içinde birçok savaş geçirmiş olmanın ağır yüküyle tükenme noktasına gelmiş bir halkın içindeki vatan sevgisiyle, yenilmez gözüyle bakılan düşmana karşı gösterdiği cesaret ve kazandığı zafer hakkında bilgi verdi.

Savaş süresince; Türkü, Çerkesi, Lazı, Kürdü, Sünnisi, Alevisiyle  birlik olan halkın Türk ulusunun bekası ve vatan sevgisi için birlikte atan kalpleriyle, savaşı mantığın alamayacağı bir sonuca ulaştırdıklarını dile getirdi.

Anma programında Atılım Kültür ve Bilim Platformu tarafından şiir ve müzik dinletisi sunuldu. Program, Endüstri Mühendisliği Öğrenci Külübü tarafından gerçekleştirilen “Gelibolu” adlı film gösterimi ile son buldu.