KASAUM Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı
06.02.2015

Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM), yeni dönem çalışmalarına başladı. Merkez bünyesinde Müdür ve Müdür Yardımcılığı görevlerinin devir teslimin ardınan; Danışma ve Çalışma Gruplarının güncellenmesi ve yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile merkezin sertifika programı hazırlıkları başta olmak üzere yeni dönem faaliyetlerinin belirlenmesine yönelik toplantılar gerçekleştirildi. Kadının toplumsal statüsü ve sorunları ile ilgili her konuda bilgili, duyarlı ve yeterli kadroların yetiştirilmesini amaç edinen Merkezin yeni dönem Danışma Kurulu ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Kadına Yönelik Şiddet” çalışma grupları, Üniversitemizin farklı fakültelerinde bu alanda çalışan Öğretim elemanları ile bu konuda uzmanlaşmış Üniversitemiz dışındaki kişilerden oluşmakta. KASAUM bünyesinde 2011-2012 Güz Eğitim-Öğretim döneminden bu yana “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları” adlı bir ders, Üniversitemizin tüm lisans öğrencilerine seçmeli dersler kapsamında verilmekte. 2011 yılında Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Kadın Özel Sayısının yayımlanmasını sağlayan merkezin aynı zamanda 2013 yılında basılan “Toplumsal Cinsyet ve Yansımaları” isimli bir de kitabı bulunmakta.

KASAUM web sayfasına ulaşmak için tıklayınız