Küreselleşme Ve Ekonomik Kriz: Kriz Nereye?
27.03.2009

Atılım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Küreselleşme ve Ekonomik Kriz: Kriz Nereye?” konulu konferansta küresel ekonomik kriz çeşitli yönleriyle ele alındı.
Ekonomist Ali Bilge tarafından gerçekleştirilen konferansta, ekonomik krizin neden ABD’de başladığı, gelişimi ve dünyaya yayılma süreci, Başkan Barack Obama’nın seçilmesinde ekonomik krizin etkileri konu edildi. Neoliberal ekonominin çöktüğü ve neoliberal ekonomiyi benimseyen ABD’de devletçi tedbirlerin alınmasına karşın kirizin neden aşılamadığı dile getirildi.

Cari açık vermesine, sosyal güvenlik, eğitim, sağlık sektöründe büyüyen sorunlarına karşın, Amerikan Doları’nın rezerv para olması, uzay ve savunma sanayiindeki üstünlüğü nedeniyle ABD ekonomisinin ayakta kalmayı başardığını söyleyen Bilge; krizin devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde ülkemizde daha ağır bir şekilde hissedileceğini vurguladı.