Profesör Elaine Haglund'tan “Uluslararasılaşma Yol haritası”
14.04.2015

Long Beach’teki California Devlet Üniversitesi Profesörü Elaine Haglund Atılım Üniversitesi’nde altı hafta süren çalışmaları boyunca üniversite yönetimine profesyonel danışmanlık vererek bir “Uluslararasılaşma Yolharitası” belgesi hazırladı.

Yüksek Eğitim çalışmaları konusunda dünyaca tanınan bir uzman olan Prof. Haglund’un yıllara yayılan etkileyici eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ABD, Çin, Güney Kore, Nepal, Fas, Kazakistan, Vietnam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ekvator, Güney Afrika, Japonya ve Nijerya’daki üniversiteleri kapsamıştır. Atılım ailesinin misafiri olduğu altı hafta boyunca Prof. Haglund:

  • Müfredat geliştirme, personel eğitimi, öğretim ve uluslararasılaşmada mükemmellik konularında uzmanlığını sundu.
  • Üniversitemizin mevcut durumunu dikkatle gözden geçirmek sureti ile güçlü yanlarımızı ortaya çıkarmış ve uluslararasılaşmada mükemmelliği yakalamamız için gereken yol haritasının hazırlanmasında özenle çalıştı.
  • Uluslararası Ofisimizle yakın mesai içinde çalışarak, uluslararası öğrencilerimiz ve değişim programlarından dönen mensuplarımızla bir araya geldi.
  • Uluslararası öğrencilerimiz ile bir dizi anket gerçekleştirmiş, ETPO personelimizle birlikte çalışarak mevcut ve geçmiş Erasmus öğrencilerimizin katıldığı bir video-mülakat programı başlattı.
  • Yeni kurulacak Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun oluşmasında aktif rol alarak üniversite gazetemizin de uluslararasılaşma planları çerçevesinde yeniden yapılanmasını organize etti.
  • Ek olarak, hemen hemen tüm ABD üniversitelerinde bulunan türde bir Uluslararası Eğitim Komitesi’nin Atılım Üniversitesi bünyesinde de kurulması için gerekli modelleme çalışmasını bitirdi.

Prof. Haglund, ayrılmasından önce, üniversitemiz yönetimi tarafından onuruna düzenlenen bir kokteylde bitirmiş ve teslim etmiş olduğu “Uluslararasılaşma Yolharitası” belgesini de üniversitemiz mensupları ile paylaştı. Kokteyle Prof. Haglund’un üniversitemizde geçirdiği süre boyunca birlikte çalıştığı idari ve akademik personelimiz kalabalık bir kadro ile katıldı. Aşağıdaki fotoğraflar kokteylin neşeli atmosferini yansıtıyor.