"Collaborative Reading Strategies" And "Lexical Teaching" Sunumları
13.04.2009

Hazırlık Okulu tarafından düzenlenen “Collaborative Reading Strategies” (Okuma parçalarının grup halinde çalışma stratejisi) ve “Lexical Teaching” (Kelime öğretme metodu) konularında yapılan sunum 08.04.2009 tarihinde Cambridge Universitesi Yayınevi’nin sponsorluğunda, ELT alanında uzman Elna Coetzer tarafından Turhan Çoruh Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Elna Coetzer okuma parçalarının işlenmesinde farklı bir strateji olan ve ELT alanında bazı uzmanların önerdiği textlerin grup halinde incelenmesinin faydaları üzerinde durup bir örnek çalışması yaptı.

Coetzer, Preview (Okuma parçası hakkında ön bilgi) , Click and Chunk (Bilinmeyen kelimelerin ve anlaşılmayan fikirlerin saptanması) Get the Gist (Ana fikri ve mesajı bulma)   ve Wrap up (Sonuç olarak; özetleme ve konudan soru çıkarma) başlıkları altında  her bir öğrencinin bireysel olarak yapacağı çalışmanın sonradan bilgilerin ve neticelerin paylaşımı açısından yararlı ve zevkli bir teknik tarzı olduğunu söyledi.
“Lexical Teaching” konusu ile ilgili  kelime öğrenme ve hafızada tutabilme tekniklerine dikkati çeken Coetzer, bu bağlamda birbiri ile peşpeşe kullanılan kelimelerin hafızada daha kolay  kalması açısından “chunk” denilen söz dizileri ile öğretilmesinin  faydalı olacağını belirtti.

Sunum, soru cevap kısmının ardından sona erdi.