Konya Yükseköğrenim Tanıtım Günleri
13.04.2009

Meram Rotary Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Yükseköğretim Tanıtım Günleri”  06-08 Nisan tarihlerinde Konya Rixos Otel’de gerçekleştirildi.

Fuara, devlet ve vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 32 üniversite katılım gösterirken, yaklaşık 8.500 öğrenci, rehber öğretmen ve veli fuarı ziyaret etti. Atılım Üniversitesi standının yoğun ilgi gördüğü fuarda öğrencilere Üniversitemiz fakülte bölümleri , fiziki ve sosyal olanakları hakkında bilgiler verildi.
08 Nisan Çarşamba günü Konya Rixos Otel Konferans  Salonu’nda Üniversitemiz Üretim Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu tarafından sunulan “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferansta öğrenci ve rehber öğretmenlere başta üretim mühendisliği olmak üzere mühendislik alanları, eğitim süreci ve istihdam alanları anlatıldı. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker ise “Geleceğin Meslekleri: Sosyal Bilimler” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Fuar organizasyonu dışında Üretim Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu tarafından Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi, TED Konya Koleji Özel Lisesi, Özel Güventaş Fen Lisesi, Özel Diltaş Lisesi ve Meram Anadolu Lisesi’nde “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans gerçekleştirildi. Mütercim-Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Şahin Demirbilek ise Selçuklu Cumhuriyet Lisesi, Erbil Koru Lisesi ve Muhittin Güzel Kılınç Lisesi’nde Mütercim-Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri hakkında bilgi verdi.