“Türkiye Turizminin  Tanıtım, Pazarlama Ve Markalaşma Stratejisi: Ankara Destinasyonu” Konulu Panel
22.04.2009

Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında, 9 Nisan 2009 Perşembe günü gerçekleştirilen “Türkiye Turizminin  Tanıtım, Pazarlama ve Markalaşma Stratejisi: Ankara Destinasyonu” konulu panele, Trakya Üniversitesi İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN panel başkanı olarak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim YAZAR, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Alper MAÇKAN, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim AYDIN, turizmhaberleri.com’un akademik turizm danışmanı ve Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Volkan ALTINTAŞ ve Üniversitemiz yarı zamanlı öğretim görevlisi Hüsnü GÜMÜŞ panelist olarak katılmıştır. 

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ, Ankara’lıların boş zamanlarını değerlendirme alışkanlıklarının giderek artan alışveriş merkezleri nedeniyle olumsuz yönde değişmekte olduğunu, açık ve yeşil alanlara olan ilginin azaldığını, kapalı mekanlarda hapsolunduğunu ve tüketici bir toplum olmaya başladığımızı vurgulamıştır.

Panelistler, genel olarak, Ankara’nın ve genel olarak Türkiye’nin çok önemli zenginlikleri olduğunu,  günümüzde geleneksel turizm anlayışı olan yalnızca deniz-güneş-kum yaklaşımının yanı sıra sahip olduğumuz kültürel ve tarihi değerlerin de ön plana çıkartılması gerektiğini belirtmişlerdir. Ankara’nın bir turizm destinasyonu olarak, Kurtuluş Mücadelesi’nden günümüze kimliği, başkent oluşu, Anıtkabir ve diğer ziyaret yerleri, flora ve faunası, kaplıcaları, müzeleri, festivalleri, politik kimliği, tarihi ve kültürel mekanlarının yanı sıra Ankara içindeki ve yakın çevresindeki açık ve yeşil alanların ön plana çıkartılması ile markalaşabileceğine değinen panelistler, pazarlama ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili görüşlerini de dile getirmişlerdir.

Üniversitemizin farklı bölüm ve fakültelerden çok sayıdaki öğrencinin ve diğer üniversitelerin öğretim üyelerinin yanı sıra turizm liseleri ve sektör temsilcilerinin dinleyici olarak katıldığı panelin ardından panelistlere plaketleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail BİRCAN tarafından takdim edilmiştir.