Ağaç Dikim Şöleni
12.05.2009

Atılım Üniversitesi sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlenen, “Ağaç Dikim Şöleni” 12 Mayıs 2009 tarihinde Üniversitemiz Kampüsü’nde  yapıldı.

Ankara Boğaziçi Lions Kulübü’nün desteğiyle ve Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Yakup Odabaşı’nın  da katılımıyla gerçekleşen törende açılış konuşması yapan , Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, 3. sü gerçekleştirilen ağaç dikim şöleninin gelenekselleştiğini belirtti ve duyarlılıklarından ötürü katkı veren herkese teşekkür etti.

Törende bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Yakup Odabaşı,  daha yeşil bir Gölbaşı için gerek şahıs, gerekse kurumlar anlamında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, Gölbaşı Belediyesi olarak giderek azalan yeşil alanların yok olmaması, daha da zenginleştirilmesi ve tabiî ki korunması için ellerinden gelen  tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti. Sadece ülkemizde değil dünyada giderek artan çölleşme ve bunun yansımaları  kaygı verici rakamlara ulaşmakta olduğunu dile getiren Odabaşı,  bunun önüne geçilmesi, yeşile özlemin giderilmesi ve yeşil alanların artırılması adına Atılım Üniversitesi’nde düzenlenen ağaç dikim törenine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Perşembe günü Gölbaşı Belediyesi’nin 44. yılı olması nedeniyle  ağaç dikme töreni düzenlediklerini söyleyen Odabaşı, “Sadece sözde değil, uygulamada yeşile katkılarımız artarak devam edecektir” dedi.

Lionslar adına bir konuşma yapan Uluslararası Lions 118–U Anadolu Yönetim Çevresi Federasyonu 2008 – 2009 Dönemi Genel Yönetmeni Leon Sayın Ender Sakintuna etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyetleri dile getirerek küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin hissedildiği günümüzde ağaç dikiminin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından  Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Uluslararası Lions 118–U Anadolu Yönetim Çevresi Federasyonu 2008- 2009 Dönemi Genel Yönetmeni Leon Ender Sakintuna’ya Atılım Üniversitesi adına katkılarından dolayı  plaketleri takdim edildi.

Törende  gerçekleştirilen  halk oyunları gösterisi ve Grup Geçit konseri davetliler tarafından  beğeniyle izlendi.

Ağaç dikimine geçilmesiyle birlikte başta sedir ve karaağaç olmak üzere 2000 fidan toprakla buluşmuş oldu.