Atılım Üniversitesi 2009/2010 akademik yılı açılış töreni 29 Eylül 2009 tarihinde Cevdet Kösemen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi
30.09.2009

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu; üniversitenin yeni açılan bölümleri hakkında bilgiler vererek Atılım Üniversitesi’nin geleceğe dönük vasıflı bireyler yetiştirdiğini dile getirdi.  Geçen yıl belirlenen hedeflere ulaşıldığının altını çizen Özgenoğlu, üniversite sanayi işbirliği hedeflerinin de Üretim Mühendisliği bünyesinde açılan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi ile hayata geçirildiğini belirterek, gelecek yıllarda araştırma merkezlerinin sayılarının arttırılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Törende Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri tarafından sunulan Şan Resitalinin ardından her yıl geleneksel olarak verilen ilk ders, İşletme Fakültesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sinan Sönmez tarafından gerçekleştirildi.

Sönmez, “Piyasa Ekonomisinin Dinamikleri Küresel Kriz ve Paradigmaları” konulu sunumunda geçmişten günümüze ülkemizde ve dünyamızda yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Törende Üniversitemizde 10 yılını tamamlayan personellere plaket ve ödülleri Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Yalçın Zaim tarafından verilirken akademik yayın yapan öğretim üyelerine ise ödülleri rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Fakülte dekanları tarafından verildi.

Tören verilen kokteylin ardından sona erdi.