Yeni Hazırlık Binamızın Yapım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
13.02.2017

Üniversitemizin yeni Hazırlık Binası için çalışmalar hızla devam ediyor. Yapının 2017-2018 eğitim döneminde hizmete girmesi hedefleniyor.

Hazırlık Okulunun üniversite merkezine çekilmesinin, kampüs alanı merkezinde trafik yoğunluğu yaratacağı öngörüldüğü için,  konuya çözüm getirmek adına master planda var olan ikinci nizamiyenin yapılması, yeni yol bağlantılarının tamamlanması ve yeni açık otoparkların yapımı planlanıyor. Bina bünyesinde öğretim görevlilerine hizmet edecek 80 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Temmuz 2010 tarihinden beri Ankara’daki TOEFL IBT Test Merkezlerinden biri olarak faaliyet gösteren Üniversitemiz’in yeni hazırlık okulu bünyesinde, binadan bağımsız olarak kullanılabilecek 127 kişi kapasiteli Toefl test merkezi de kullanıma açılacak.

Açık teraslar sayesinde teneffüs aralarında öğrencilerin her seferinde bahçeye inip çıkmalarının önüne geçilecek ve düşey sirkülasyonun azaltılması sağlanacak. Terasların yaz kış sürekli kullanımını sağlayabilmek adına teraslarda radyant ısıtma sistemi de düşünülüyor. Ulaşılabilirlilik ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında ise, tüm yapıda engelli kullanıcılar için gerekli standartlar planlamalara dahil edilerek gerekli imalatlar yapılıyor. Sınıflarda mekanik havalandırma sistemi, ofisler, toplantı salonları, “self access”ler, kafeterya ve toefl salonlarında iklimlendirme sistemi kullanılacak. Binanın bahçe katında yaklaşık 450 kişi kapasiteli tabldot ve alakart yeme içme hizmeti verilecek. Bahar aylarında kullanıma girecek açık alanlar ile kapasite daha da arttırılacak.

Yeni hazırlık okulu binası teknik hacimler dahil yaklaşık 19.400 m²’lik bir  alan kaplıyor. 47 adet 20 kişilik derslik, 1 adet 25 kişilik derslik, 8 adet 30 kişilik derslik, 5 adet 20 kişilik rezerv derslik, 2 adet 100 kişilik derslik, 2 adet 50 kişilik derslik, 1 adet 35 kişilik derslik, 1 adet 133 kişilik toplantı salonu, 2 adet 22 kişilik self access odası, 4 adet 24 kişilik toplantı odası, 20 adet 4 kişilik ofis, 12 adet 2 kişilik ofis, 8 adet 6 kişilik ofis, 12 adet tek kişilik ofis, 32 adet idari ofis içeren binada, toplam 66 adet derslik bulunuyor.