Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Cho Yunsoo’nun Konuşması Üniversitemizde İlgiyle Takip Edildi
24.04.2017

Kore Cumhuriyeti’nin Ankara’daki büyükelçisi Cho Yunsoo, Üniversitemiz İşletme Fakültesi tarafından dört yıldır düzenlenen, pek çok diplomatın öğrenciler, akademisyenler ve konunun muhatapları ile buluşmasına, aynı zamanda fikir alışverişine imkan sağlayan Diplomacy O'clock programının konuğu oldu. 18 Nisan 2017 Salı günü saat 11:30’da Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Konferans Salonu’nda bir buçuk saati aşkın bir süre devam eden konuşma, kalabalık bir öğrenci ve akademisyen grubu tarafından ilgi ile izlendi. Güney Kore’nin son elli yıldaki ekonomik gelişimi ile ilgili kapsamlı bir analiz ortaya koyan Yunsoo konuşmasında iki ulus arasındaki tarihsel ve kültürel bağları, ve bu bağlardan doğan dostane ilişkileri vurgulayarak Türkiye-Kore ikili ilişkilerinin tarihsel gelişimine değindi. Türk askerinin Kore savaşına katılmasından dolayı Kore halkı ve hükümetinin Türkiye’ye minnet dolu olduğunu ifade eden Cho Yunsoo’nun, Kore Cumhuriyeti’nin Asya’daki güncel siyasal gelişmelere bakış açısı hakkında söyledikleri öğrenciler ve akademisyenlerin ilgi odağı oldu. Konuşmanın ardından Büyükelçi Yunsoo, Üniversitesimiz öğrencileri ve hocalarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.