Sanat Ve Turizm Konulu Konferans
11.11.2009

Turizm İsletmeciliği Bölümü tarafından 2009-2010 Akademik Yılı Güz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen AFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Eda Arısoy’un konuşmacı olduğu "Sanat ve Turizm" konulu konferans 10 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirildi.

Eda Arısoy sunumunda öncelikle sanat ve kültür kavramları üzerinde açıklamalar yaparak, sanatın bir ulusun kültüründen doğacağını belirtti ve sanat-turizm işbirliğinin bir ülkenin tanıtımı acısından önemli olduğunu vurguladı.  

Antalya'da düzenlenen Kumdan Heykeller çalışmasından örnekler veren Arısoy, fotoğrafçılık ve sinema gibi sanat dallarının turizmle entegrasyonuna turizm profesyonelleri ve eğitimcilerinin gerekli önemi vermesi gerektiğinin de altını çizdi.

Eda Arısoy, son olarak turizmin sanatla yoğrulmasıyla birlikte bir ülkenin kültürünün tam anlamıyla daha geniş kitlelere aktarılabileceğini ifade etti.

Konferans sonunda teşekkür konuşması yapan Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Gonca Güzel Şahin, konferansın 10 Kasım tarihinde organize edilmesiyle sanatın önemini defalarca vurgulayan Büyük Önder Atatürk’ün anılması yönünden önemli olduğunu vurgulayarak, Sn Eda Arısoy'a günün anısına bir teşekkür plaketi sundu.