Üniversitemiz Uydu Yarışmasında 8. Oldu
12.09.2017

Üniversitemiz, TURKSAT tarafından ikincisi düzenlenen  Model Uydu Yarışmasına bu yıl ilk kez katılarak, farklı üniversitelerden gelen 25 takım arasında 8.liği elde etti.

7-9 Eylül 2017 tarihleri arasında Ankara Gölbaşı Yerleşkesinde yapılan yarışmada, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korhan L. Ertürk danışmanlığında Mühendislik Fakültesi bünyesindeki farklı bölümlerde öğrenim gören 5 öğrenciden oluşan Atılım Uydu takımı,  model uydu inşa ederek 500 metre yüksekliğe çıkarılan uydusu üzerinden hakem heyeti tarafından belirlenen görevleri (ekipman/paraşüt açma, yük taşıma, telemetri verileri elde etme ve yer istasyonuna gönderme, yere iniş sonrası kurtarılma vb.) başarı ile yerine getirdi.

Yarışmada yüksek düzeyde bilgi birikimi ve tecrübe kazanılırken, Üniversitemizin ismi de uydu alanındaki çalışmalarda duyurulmuş oldu.

Üniversitemiz, önümüzdeki süreçte ulusal ve uluslararası düzeyde yapılacak uydu odaklı diğer yarışmalara da katılmayı planlıyor.