2017-2018 Erasmus+ Akademik/İdari Personel Eğitim Alma/Ders Verme Hareketliliği Başvuru İlanı
12.10.2017

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

• Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir. Yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş olan personel için kadro şartı aranmaz, yükseköğretim kurumu ile arasında sözleşme olan personel faaliyetlerden faydalanabilir. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

Başvurular Nereye Yapılacaktır?

• Hareketlilikten faydalanmak isteyen personel(akademik/idari), eğitim alacağı ya da ders vereceği üniversiteden/kurumdan alacağı Kabul Belgesi ile başvurularını Erasmus Ofisi’ne bireysel olarak yapacaktır.

Seçim Kriterleri Nelerdir?

• İlk kez katılım seçimde önceliklendirilecektir (zorunlu)
  • Yabancı dil bilgisi önceliklendirilicektir (ihtiyari)
  • Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilecektir (zorunlu)
  • Üniversitenin Erasmus+ anlaşma sayısına katkı sağlayan personel önceliklendirilecektir (ihtiyari)

Kontenjanlar?

• Ders Verme Faaliyeti İçin: 5

• Eğitim Alma Faaliyeti İçin: 6

Asgari ve Azami Süreler Nelerdir?

• Personel eğitim alma ve ders verme hareketliliği için faaliyet süresi seyahat günleri hariç en az 2 gün ve en fazla 7 gün olarak belirlenmiştir.

Gidilen Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları Nelerdir?

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir.

Ülke Grupları

Hareketlilikte gidilen ülkeler

Günlük hibe miktarları (€)

Grup A

Danimarka, İrlanda, Hollanda, İsveç, Birleşik Krallık

Grup B

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Romanya, İsviçre, Türkiye

Grup C

Makedonya, Almanya, Letonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, İspanya

Grup D

Hırvatistan, Estonya, Litvanya, Slovenya

Personel Hareketliliğine İlişkin Seyahat Ücretleri:

Mesafe

Seyahat Ücreti

100 ila 499 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 180 AVRO

500 ila 1999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 275 AVRO

2000 ila 2999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 360 AVRO

3000 ila 3999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 530 AVRO

4000 ila 7999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 820 AVRO

8000 ya da daha fazla seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 1100 AVRO

Hibesiz (“0” Hibeli) Personel Olma Durumu

• Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmesi için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dahil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dahil olmamasına gerekçe değildir.

Başvuru Tarihleri

11.10.2017 - 27.10.2017