atilim solar car ekibi yeni yilin ilk gunlerinde esenboga havaalaninda
05.01.2010

?

Atılım Üniversitesi Güneş Arabası Takımı Yeni Yılın İlk Günlerinde Esenboğa Havaalanı’nda

TÜBİTAK tarafından alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta güneş ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek üzere düzenlenen TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışına iki araçla katılan Atılım Solar Car Ekibi  yeni yılın ilk günlerinde dış hatlar terminalinde araçlarını sergileyecek.

7 – 8 – 9 Ocak 2010 tarihlerinde Esenboğa Havaalanı’nda olacak Atılım Sollar Ekibinin güneş enerjisi ile çalışan Hasat ve Melih Turgut isimli iki aracı bulunuyor.

Atılım Sollar Ekibini konuk edecek olan ve 2006’da hizmete giren 10 milyon yolcu kapasitesine sahip Ankara Esenboğa Havalanı’nın  2009 yılında Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI-Europe) tarafından 5- 10 milyon yolcu kategorisinde  çevreye duyarlılık, kalite, güvenlik, ticari alanlar, operasyon akıcılığı ve becerileri kriterleri doğrultusunda verilen “En İyi Havaalanı” ödülü bulunuyor.