Rusya, Fas, Almanya ve Belçika Eğitim Fuarlarında Üniversitemiz Tanıtıldı…
05.12.2017

18-19 Kasım 2017 Tarihlerinde Rusya’nın St. Petersburg ve Moskova şehirlerinde düzenlenen Begin Lingua Tour organizasyonunda 15’in üzerinde ülkeden katılım sağlanan fuarda, Atılım Üniversitesi Türkiye’den katılım sağlayan tek üniversite oldu. Lisans programı öğrenci adaylarının ağırlıkta olduğu fuardaki öğrencilerin genel olarak Rusya dışındaki ülkelerde öğrenim görme konusunda oldukça istekli oldukları gözlemlendi. Bu sebeple Türkiye’de yükseköğrenim konusunda Rusya’dan ülkemize gelecek uluslararası öğrencilerin daha çok bilgilendirilmeleri ve üniversitemizdeki Rusya uyruklu öğrenci sayımızın artırılması hedefleniyor.

21-25 Kasım 20147 tarihlerinde Fas’ın Kazablanka, El Jadida ve Rabat şehirlerinde düzenlenen a2 Uluslararası Eğitim Fuarı’na Türkiye’den katılan 3 üniversiteden biri olan Atılım Üniversitesi, bu şehirlerdeki devlet liseleri, özel liseler ve meslek liselerindeki öğrencilere tanıtım yaptı ve el Jadida ile Kazablanka’da düzenlenen genel fuarlara katılan aday öğrenciler ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Aday öğrencilerin yanı sıra, bölgedeki uluslararası eğitim acenteleri ile de iletişime geçilerek, Fas’tan uluslararası öğrenci teminine yönelik bilgi edinildi. Üniversitemizin Fas’taki ilk fuar katılımı başarı ile geçti; bu bölgede Türkiye’de yükseköğrenime ilişkin mevcut olan yüksek potansiyelin değerlendirilebilmesi için yapılacak çalışmaların temelleri atıldı..

24-26 Kasım 2017 tarihlerinde TRUCAS Fuarcılık tarafından düzenlenen öğrenci fuarlarına katılarak Almanya ve Belçika’daki gurbetçi vatandaşlarımızla Brüksel ve Köln’de buluşma imkânımız oldu. Üniversitemize ilginin yoğun olduğu bu fuarlarda hem Türkiye’deki yükseköğretim sistemini hem de üniversitemizi tanıtma fırsatı bulduk. Fuarlarda Uluslararası İlişkiler Direktörlüğünün yanında Kariyer Planlama ve COOP Koordinatörümüz İpek Tekdemir de standımızı ziyarete gelen ailelere öğrencilerin gelecekleri ile ilgili konularda bilgilendirme yaptı.