Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin İlk Konuğu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan
15.02.2010

Üniversite – Sanayi işbirliğine yeni bir boyut getiren ve Türkiye için bir ilk niteliği taşıyan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi, 15 Şubat 2010 Pazartesi günü 14.00’te YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından ziyaret edildi.

İlk olarak Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nu makamında ziyaret eden YÖK Başkanı daha sonra Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’ne geçerek incelemelerde bulundu.

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nde Merkez Başkanı Prof. Dr. Erman Tekkaya ve Üretim Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu tarafından karşılanan Prof. Dr. Özcan, Merkez’in kabiliyetleri ve teçhizatlar hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Ülkemiz sanayine Ar-Ge desteği sunacak olan ve Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan teknik donanımı ve yaklaşık 4000 m2’lik alanıyla dünya ve Avrupa’da benzerleri arasında ilk sıralarda yer alan Merkez’in çalışma alanları da Prof. Dr. Erman Tekkaya’nın gerçekleştirdiği bir sunumla aktarıldı.

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi, Türk metal sanayine, bilgiye dayalı üretim teknolojisinin gerçekleştirilmesi, artı değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, yeni ve ileri malzemeler ile üretim verimliliğinin arttırılması, mikro ve nano boyutlarda ürünlerin geliştirilmesi ve inovasyon yeteneklerinin geliştirilmesi açısından katkı sağlayacak.  Merkez ayrıca, konuyla ilgili olarak daha önce yurt dışında yaptırılan ve sonuçları sorgulanamayan analiz, deney ve araştırmaların Ülkemizde gerçekleştirilerek, döviz kaybının önlenmesine olanak tanıyacak.