Educaturk Eğitim Fuarı
03.03.2010

Boyut Fuarcılık tarafından düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarı 25-28 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.
Devlet ve vakıf olmak üzere otuz yedi üniversite ve iki meslek yüksek okulunun katıldığı fuarda, yurt dışından da yirmi iki üniversite ve yedi uluslararası yükseköğretim danışmanlık kurumu yer aldı.
Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversiteler hakkında bilgi edinme imkanı buldukları fuarda Atılım Üniversitesi standı da öğrenci öğretmen ve velilerin uğrak noktası oldu. Ziyaret eden katılımcılara üniversitemiz fakülte ve bölümleri hakkında bilgiler verildi.
Fuar programı çerçevesinde yapılan,  okul ve dershanelerde verilen konferanslarda çok sayıda öğrenci ve rehber öğretmene ulaşıldı. Prof. Dr. İsmail Bircan tarafından Vefa Lisesi’nde verilen konferansta  “Dünyada ve Türkiye’de Gelişmeler Yeni Meslekler  ve İstihdam”  konulu konferans gerçekleştirildi
Mühendislik Fakültesi Üretim Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu ve İşletme Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Anıl Çekiç tarafından Kadıköy Fen Lisesi,  Akasya Koleji, Şişli Anadolu Lisesi, Fen Bilimleri Dershanesi’nde eş zamanlı verilen konferanslarda ise fakülte ve bölümlerin eğitim alanları ve istihdam olanakları hakkında bilgiler verildi.