Mardinli Kız Öğrenciler Aydınlık Bir Gelecek İçin Üniversitemizi Ziyaret Ettiler
16.03.2010

“Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle; tarih boyunca kadınların karşılaştığı dinsel, sosyal, kültürel, siyasi ayrımcılık ve töre adına yaşamak zorunda kaldığı baskıların dile getirildiği,YARSAV Başkanı Yargıç Emine Ülker Tarhan’ın da katılımıyla 8 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğin üzerinden tam bir hafta sonra,  aydınlık bir gelecek için Mardin’den yola çıkan 134 kız öğrenci meslek alanlarıyla ilgili bilgi almak üzere dün Meslek Atölyesi’nin konuğu oldu.

SODES kapsamında yapılan organizasyon çerçevesinde çeşitli alanlarda ve çeşitli okullarda orta öğrenimlerine devam etmekte olan Mardinli kız öğrenciler önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek sınav öncesinde bilgi almak ve moral depolamak üzere yaptıkları ziyaretlerin Üniversitemizdeki bölümünde bir yandan bilgi alırken, bir yandan uzun yolculuklarında keyifli bir mola verme fırsatı yakaladılar.

Üniversite adaylarının daha bilinçli tercih yapabilmeleri amacıyla Mart – Mayıs ayları arasında devam edecek olan Meslek Atölyesi etkinlikleri kapsamında programa katılan öğrenciler Psikoloji, Mütercim Tercümanlık, Hukuk ve Bilgisayar Mühendisliği alanlarıyla ilgili bölüm hocalarından bilgiler aldılar.