Atılım Robot Topluluğu'nun ODTÜ Başarısı
17.03.2010

Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu 13 – 14 Mart 2010 tarihlerinde 7.Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine katılmıştır. Robot günlerinde Çizgi İzleyen Robot, Sumo Robot, Mini-Sumo Robot, Çöp Toplayan Robot, Merdiven Çıkan Robot yarışları, Serbest Kategori, Triatlon, Çoklu Mini-Sumo ve Slalom yarışları olmak üzere toplam 9 kategoride yarışlar düzenlenmiş olup Atılım Robot Topluluğunun (ART) Serbest kategoride Tırtıl Robot, Tavşan Robot ve 2TEA (2 Tekerlekli Elektrikli Araç), Sumo robot, Mini-sumo robot, Çizgi İzleyen Robot, Çoklu Mini Sumo kategorilerinde olmak üzere toplam 12 robotla katıldığı yarışlarda 2TEA (2 Tekerlekli Elektrikli Araç) Serbest kategoride 1.lik ödülünü kazanmıştır.

7. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılmış olup Robot Günleri boyunca Atılım Robot Topluluğu stant kurmuş ve 2 gün boyunca yapmış olduğu robotlarını sergilemiş ve Atılım Üniversitesi Tanıtım broşürlerini stantta dağıtmıştır. Ayrıca TRT, NTV Bilim Dergisi ve bazı internet sitelerine röportaj verilmiş ve yayınlanmak üzere ART standından görüntüler alınmıştır. ODTÜ Robot Günlerine 5000 ziyaretçi katılmış olup 500’den fazla robot yarışmıştır. ART katıldığı her yarışmada olduğu gibi bu yarışmadan da ödülle ayrılmıştır.