Doğu Anadolu’da Ekoturizm Olanakları Konulu Konferans
27.04.2010

Atılım Üniversitesi Ekoturizm Öğrenci Topluluğu’nun organize ettiği “Doğu Anadolu’da Ekoturizm Olanakları” konulu konferans, 19 Nisan 2010 tarihinde saat 13.30’da İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi (DATUR) saha yöneticisi Egemen ÇAKIR konuşmacı olarak katıldı.
Çakır, proje kapsamında yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek, Doğu Anadolu’nun flora ve fauna bakımından önemi nedeniyle bitki ve hayvan gözlemi için yerli ve yabancı turistlerce oldukça fazla tercih edildiğini vurguladı. Bölgenin doğa sporları bakımından sunduğu geniş olanaklara değinen Egemen ÇAKIR, proje kapsamında özellikle yerel halka turizmden alternatif bir geçim kaynağı olarak nasıl yararlanabilecekleri konusunda eğitimler verildiğini, bu sayede özellikle pansiyonculuk konusunda iyi uygulamaların yapılmaya başlandığını, diğer yandan turizmin mevsimlere yayılması sayesinde her dönem degişik aktiviteler gerçekleştirmek için alanı ziyaret eden turistlerin bulunduğunu belirtti. Konferans katılımcılarına projenin çalışmalarına ilişkin birkaç video sunum da izlettiren ÇAKIR, ülkemizin ekoturizm konusunda yetişen eğitimli elemana gereksinimi olduğunu vurguladı.
Panelin kapanış konuşmasını yapan Ekoturizm Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr Gül GÜNEŞ, bölüm politikası olarak Turizm İşletmeciliği eğitiminde turizmde güncel konuların yer almasına oldukça önem verdiklerini ve ekoturizm konusunda ulusal ve uluslararası başarılı uygulama örneklerini öğrencilerle paylaştıklarını vurguladı. Güneş, daha sonra değerli katkıları nedeniyle Egemen ÇAKIR’a teşekkür ederek plaketini takdim etti.