mekatronik muhendisligi
04.06.2010

?

Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Günü ve Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi

Günümüz teknolojisinin sunduğu olanaklar mühendislik ürünlerine olan ihtiyaçların büyük bir hızla değişmesine, disiplinlerarası ve/veya çok disiplinli çalışmalar gerektiren ürünlerin talep edilmesine neden olmuştur. Bu hızlı değişime ayak uydurabilmek için ortaya çıkan en önemli mühendislik felsefelerinden biri Mekatronik Mühendisliği’dir.  Mekatronik, makina mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar teknolojisinin eşamaçlı bileşiminden oluşan bir mühendislik felsefesidir. Mekatronik mühendisliği uygulamaları yenilikçi yaklaşımlar ve araştırma çalışmaları içermektedir.

Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan, 2009-2010 öğretim yılı öğrenci projelerinin sergileneceği “4. Mekatronik Mühendisliği Günü”ünde, tüm sınıflardan öğrencilerin, güneş arabası, tavşanımsı robot, çizgi izleyen ve hedef bulan robotlar, güneş enerjisinden elektrik üretimi gibi pek çok çalışması sunulacak. Yarışmaların ve gösterilerin de düzenleneceği etkinlik 15 Haziran 2010 saat 10.00-15.00 arasında Atılım Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans düzeyinde araştırma çalışmalarına büyük önem verilmekte olup, bu konuda özellikle dördüncü sınıf “Lisans Araştırma Projesi I ve II” derslerinde öğrenciler çeşitli konularda araştırmalar yapmaktadır. Mekatronik Mühendisliği Bölümü, gerek lisans öğrencilerinin yaptıkları araştırmaları,  gerekse diğer üniversitelerde lisans eğitimi görmekte olup araştırma ve projeler yapan öğrencilerin çalışmalarını birbirleriyle paylaşmaları amacıyla Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi düzenlemektedir.

Düzenleme kurulu Yrd. Doç. Dr. Zühal Erden, Öğr. Gör. Aylin Konez Eroğlu, Arş. Gör. Doğanç Küçük, Arş. Gör. Ayça Göçmen, Arş. Gör. Cahit Gürel, Meral Aday ve  Handan Kara’dan oluşan Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin danışma kurulunda, Prof. Dr. Abdulkadir Erden, Doç. Dr. Fuad Aliew, Yrd. Doç. Dr. Kutluk B. Arıkan, Yrd. Doç. Dr. Zühal Erden, Yrd. Doç. Dr. Bülent İrfanoğlu, Öğr. Gör. Aylin Konez Eroğlu ve Öğr. Gör. H.Orhan Yıldıran yer alıyor.

16 Haziran 2010 tarihinde Atılım Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi 2010’a (MeMÖK 2010), üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarında kayıtlı olan öğrenciler kişisel olarak veya ekip halinde hazırladıkları bildirileri ile katılabilecekler.