Akıllı Dünya İçin Akıllı Çözümler Ürettiler:
07.06.2010

IBM Yazılım Akademisi Jüri Özel Ödülü Atılım Üniversitesi’nin Oldu

Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Satiye Albakır ve Yazılım Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Murat Çatal'dan oluşan SaMur ekibi, IBM Yazılım Akademisi 2010 yarışmasında, en iyi iki dereceden biri olan Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

Proje danışmanlığı Atılım Üniversitesi Öğr. Gör. Aylin Akça Okan tarafından yapılan SaMur, 8 ay boyunca bitirme projeleri paralelinde sürdürdükleri yoğun çalışmalar sonucunda, Akıllı Şehir projeleri ile 28 üniversite, 128 ekip ve 400 katılımcı arasında ilk sıralara yerleştiler.

SaMur, projeyi anlattıkları tasarım ve final raporlarını Mart ve Mayıs aylarında IBM'e sunarak raporlarının değerlendirilmesi sonucu, ilk on finalist gruptan biri olmaya hak kazandı. Ekip üyeleri, 29 Mayıs 2010'da İstanbul IBM'de yaptıkları final sunumlarının ardından, diğer finalistleri geride bırakarak 31 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen ödül töreni ile ödüllerini IBM Türkiye genel müdürü Michel Charouk'tan aldılar.

IBM’in, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek amacıyla ilkini 2008 yılında gerçekleştirdiği, Türkiye’deki bilgi teknolojileri sektörünü bir endüstri haline getirmeyi, dış pazarlarla rekabeti sağlayabilecek beyin gücü oluşturmayı amaçlayan Yazılım Akademisi Proje Yarışması, bu yıl düzenlenen üçüncüsü ile bu kapsamda geleceğin yazılımlarını yetiştirmeye devam etmeyi hedefledi.

Yazılım Akademisi 2010'a kayıt olan Türkiye ve KKTC’deki üniversite öğrencileri, Java, Eclipse, DB2, XML ve IBM’in ilgili ara katman yazılımları üzerine çevrimiçi ve sınıf eğitimleri aldılar. Ardından, öğrenciler, kurdukları takımlarla, IBM’in sunduğu senaryolar doğrultusunda, iş ve günlük hayatta karşılaşılabilecek gerçek problemleri çözecek Akıllı Yazılım Uygulamaları geliştirdiler. Bu yılki yarışma kapsamında geliştirilen “Akıllı Dünya İçin Akıllı Çözümler” konulu projeler, IBM çalışanlarından oluşan profesyonel bir jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya katılarak proje sunan tüm öğrenciler ise, özgeçmişlerini, IBM’in küresel işgücü alımı için yararlandığı özel bir CV havuzu olan “IBM Student Portal”a ekleme şansını kazandı.