Atılım' lı Sporcular Sevindirdi
16.06.2010

Akademik başarılarının yanı sıra spor faaliyetlerinde de adından sıkça söz ettiren Atılım Üniversitesi Spor Koordinatörlüğü’nde on iki spor dalında profesyonel çalışmalar yürütülüyor. Çok farklı spor dallarının yer aldığı organizasyonda takımlar ve sporcular başarının yolunu tutuyor...  

Onlar Yenilgisiz Şampiyonluk Getirdiler
Şampiyonluğa adını yenilgisiz yazdıran Atılım Üniversitesi Voleybol bayan takımı 16-20 Aralık 2010’da  Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilen 2.lig Voleybol müsabakalarına katılarak spor yüksek okulu bulunan üniversitelere karşı bütün müsabakaları kazandı. Atılım Üniversitesi Basketbol erkek takımı da 10-14 Aralık 2010’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2.lig Basketbol müsabakalarında oynadıkları her maçta çok iyi bir mücadele ve centilmenlik örneği sergileyerek ve kaliteli bir oyun disiplini içerisinde müsabakaların hepsini kazandı.
Kurulduklarında 1. Lige Terfi Etmişlerdi    
Kararlı adımlarla başarılara adım atmayı kendilerine hedef seçen Atılım Üniversitesi Hentbol Erkek takımı 2009’da kurulduğunda büyük bir başarı göstererek 2.ligden 1.lige terfi etti ve 2010’da Üniversite Sporları Federasyonunun 26-30 Nisan 2010 tarihleri arasında Trabzon Karadeniz Teknik  Üniversitesi’nde düzenlenen Hentbol 1.Lig Kategorisi karşılaşmalarına  katıldı.
Yüzdüler Kuyruğunu Geçtiler
Türkiye’de yüzme dalında tam burs alan tek sporcu olan Cansu Gökçe Özten 15 – 19 Mayıs 2010 tarihleri arasında Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen  Koç Fest Türkiye Üniversitelerarası Spor Oyunları Yüzme Yarışlarında Atılım Üniversitesi’ne dört madalya kazandırdı. Diğer yüzücülere nazaran daha az branşa katılmasına rağmen Cansu, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Erkeklerde ise Efecan Rübendiz  4. oldu ve genel sıralamada 26. sırayı aldı.
Ping Pong Virüsü Onlara da Bulaştı
Raketli oyunlar arasında en çok hız ve beceri gerektiren ve bunların yanı sıra oyuncuların reflekslerine dayanan benzersiz bir spor dalı olan masa tenisi  dalında 2009-2010 öğretim yılında  kurulan Atılım Üniversitesi Masa Tenisi takımı Üniversite Sporları Federasyonunun Bursa Uludağ Üniversitesinde 11 mayıs – 14 mayıs tarihleri arasında düzenlediği Türkiye Masa Tenisi Şampiyonasına ilk defa katıldı.
11 Üniversite’nin Kıran Kırana Mücadelesinden 6.lıkla Döndüler
Atılım Üniversitesi Futsal Takımı, Gaziantep Üniversitesinde 28 Nisan-2 Mayıs tarihleri  arasında düzenlenen 1.lig futsal müsabakalarında turnuvayı 6. olarak tamamladı.
En Mitsel En  İçsel Sporumuz Futbol
Zeka ve yeteneğin birleştigi noktalarda seyrine doyum olmayan futbol sporun olmazsa olmaz dallarından biri olunca Atılım Üniversitesi Futbol takımı da 11-20 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenen Üniversiteler arası 2.lig turnuvasında takım ruhunu sahada sergileyerek dördüncü oldu.
İzlemesi Güzel Oynaması Zor, Üstelik Topu Yuvarlak Değil
Taktik, bilgi ve disipline dayalı amerikan futbolu, Türkiye’de son yıllarda üniversiteler arasında hızla gelişiyor. Atılım Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Rhinos, 2010 sezonunda yaptığı müsabakalarda Atılım Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etti.
Onların Keskin Gözleri ve Azami Dikkatleri Var
Atılım Üniversitesi  Okçuluk Takımı Antalya’da gerçekleştirilen müsabakalarda ferdi atış sıralamasında ilk 4’e kalmayı başardı ve Canberk Özeler Olimpik yayda yarıfinale kaldı. Orçun Güvener Makaralı ise yay ile katıldığı müsabakalarda yarı finale kalmayı başardı. Ceren Merve Karakaş ise yine Olimpik yay ile katıldığı müsabakalarda çeyrek finale kadar çıktı.
Modern Pentatlonun yanında Atıcılık da Yapıyor
Avrupa ve dünya çapında Türkiye’yi temsil eden Atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve atletizm sporlarını kapsayan modern pentatlon dalında Türkiye rekortmeni olan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Milli Sporcu Efecan Rübendiz, katıldığı Atıcılık müsabakalarında 22. oldu.