MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu Atılım Üniversitesi' ni Ziyaret Etti
14.07.2010

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile Atılım Üniversitesi Arasında İşbirliği Esaslarına İlişkin Çerçeve Protokolu İmzalandı

Son dönemlerde üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde önemli adılar atan Atılım Üniversitesi MKE ile, MKE’nin araştırma, geliştirme ve yeni ürün tasarım gereksinimlerine yönelik işbirliği ve uygulama esaslarının düzenleneceği protokole MKE Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu 14 Temmuz Çarşama 2010 tarihinde imza attı.

İşbirliği içine girmeyi kararlaştırdıkları konular: MKE’nin AR-GE yeteneğini iyileştirmek ve geliştirmek üzere ortak çalışmalar yapılması; MKE’nin faaliyet alanı içinde olan, Türkiye’de veya yurtdışında gerçekleştirilecek ve tarafların mutabık kaldığı kapsamlı AR-GE projelerine ortak teklif verme ve bu projeleri birlikte uygulama olanaklarının oluşturulması; MKE’nin gereksinim duyduğu alanlarda AR-GE projeleri için insan kaynağının ATILIM ÜNİVERSİTESİ tarafından sağlanması; ÜNİVERSİTE’nin yüksek lisans ve doktora tezlerinin MKE gereksinimlerini de dikkate alınarak belirlenebilmesi ve yönlendirilmesi; Karşılıklı mutabakat ve tarafların mevcut mevzuatları kapsamında birbirlerinin laboratuar, tasarım ve üretim olanaklarından yararlanmaları.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Güvenlik Güçlerinin; her türlü silah, mühimmat ve patlayıcı maddelerle benzerlerini ve askeri ihtiyaçlara yarayan araç ve gereçleri, makina ve sistemleri imal eden veya ettiren, tadil ve tamir eden MKE, makine, malzeme, tesisat, motorlu ve motorsuz araç ve gereç, alet ve yedeklerini ve benzerlerini de imal ediyor.

2005 yılında Türkiye’nin ilk 500 şirketi içinde 81. sırada yer alan MKE; demir-çelik, kimya ve makina imalat gibi pek çok sektöre de öncülük ederek, ülkemiz sanayisinin gelişmesinde bir ekol oluşturarak ve Türkiye sanayisinde lokomotif rolü üstlenmiştir.

Uzun bir süre Türkiye sanayisine ve özel sektörüne nitelikli insan yetiştiren bir “okul” niteliğindeki MKE günümüzde de Ar-Ge’ye dayalı ürün ve teknoloji üreten, dışa bağımlılığı azaltan, ülke sanayisi ile bütünleşen, teknoloji ihraç eden misyonunu sürdürdüğünden Atılım Üniversitesi ile yaptıkları protokol önemli bir adım oldu.

Protokolün imzalanmasının ardından MKE’den gelen konuklar sanayi-üniversite işbirliği açısından son derece önem taşıyan Türkiye’de ilk ve tek  Metal Şekillendirme Mükemelliyet Merkezi’ni ziyaret etti.