Üniversite’de Etkin Öğrenme ve Öğretmeyi Destekleyici Bir Çalıştay Serisi Düzenlendi
25.10.2010

18-22 Ekim 2010 tarihlerinde Provost Prof. Dr. Hasan Akay’ın başlattığı, Indiana IUPUI Üniversitesi’nden gelen öğretim üyeleri Dr. Pratibha Varma-Nelson ve Dr. Stacy Morrone tarafından sunulan Üniversitede Etkili Öğretim ve Öğrenim Yöntemleri ile ilgili bir çalıştay serisi Atılım Üniversitesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştayları çok sayıda öğretim elemanımız takip etti. Ayrıca; Perşembe öğleden sonra kendileri için düzenlenen oturuma davet edilen öğrencilerimiz de katıldı. Öğrenci öğrenim ve motivasyonunu arttırmak üzere dünyada birçok üniversitede kullanılan bilgisayar destekli öğretim yöntemlerini yaygınlaştırmak amacıyla başlayan bu çalışmalara paralel olarak, Atılım Üniversitesi’nde teknik ve pedagojik hizmet verecek bir birim oluşturulması öngörülmüştür.  Bu çerçevede, 2011 Bahar döneminden itibaren birçok derste Moodle isimli bir ders yönetim sistemi kullanılması planlanmaktadır.  Ayrıca, çalıştaylar sonunda Üniversite içinde bir öğretim-öğrenim çalışma grubu kurulmasına karar verilmiştir.  Gönüllü öğretim elemanlarından oluşacak bu grupla başlayacak yeni çalışmaların, Üniversitemiz'de, İngilizce öğrenimi başta olmak üzere, her seviyedeki öğrenci öğrenimine katkısının büyük olacağı beklenmektedir.