İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin İstanbul Teknik Gezisi
04.11.2010

İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 35 kişilik bir grup, bölüm öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Halit Cenan Mertol ve Yrd. Doç. Dr. Eray Baran ile birlikte 23-24 Ekim tarihlerinde İstanbul’a bir teknik gezi gerçekleştirdiler. Gezi kapsamında Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş.’nin prefabrik eleman fabrikası, 267 metrelik boyu ile inşaatı tamamlandığında Türkiye’nin en uzun binası olacak olan Diamond of İstanbul binasının şantiyesi ve 2009 yılında Avrupa’nın en iyi gayrimenkul projesi seçilen Varyap Meridian projesinin şantiyesi ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında öğrenciler, ileri inşaat yöntemlerinin uygulanışını yakından inceleyerek fabrika ve şantiyelerdeki yetkili mühendis ve diğer teknik personel ile bilgi alışverişinde bulunma şansı elde ettiler.