Türkçe' nin Düzgün Kullanılması Konusunda Atılım
04.11.2010

1 Kasım Türk Harf Devrimi vesilesi ile Atılım Şiir İlgi Grubu tarafından "Türkçe' nin Doğru Kullanımı ve Türk Harf Devrimi" konulu program 2 Kasım 2010, Salı günü saat 12.30’da İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Program, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ali Can Gözcü‘nün Yusuf Yanç’ a ait olan “Arıyorum” şiirini seslendirmesi ile başladı. Türkçenin doğru kullanılması konusunu vurgulayan şiir sonrasında Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayal Zülfikar tarafından “ Türk Harf Devrimi” konulu konferans yer aldı.
Sunuculuğunu Mütercim Tercümanlık 2. Sınıf öğrencisi Cansu Erenler’in yaptığı Programın son bölümünde hazırlanan sine vizyon gösterisi izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı. Programda özellikle Türkçe’ nin giderek yozlaştığı, özenti bir Türkçe kullanımının yaygınlaştığı belirtilerek, Türkçe’nin korunması ve düzgün kullanılması konusunun önemine değinildi.