Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinin İlk Davetli Konuşmacısı
05.11.2010

Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ilk davetli konuşmacısı Güz Koferansları kapsamında gelerek 3 Kasım 2010 tarihinde sunumunu gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Bülent GÜLÇUBUK tarafından verilen konferansın konusu “Kırsal Alanda Kadın Girişimciliğinin Arka Yüzü” idi. Konferansın açılışında Merkez Müdürü Doç.Dr. Lerzan GÜLTEKİN  tarafından katılımcı öğrencilere merkezin kuruluş amacı, iletişim bilgileri ve yapılması planlanan çalışmalar konusunda kısa bilgi aktarıldı. Daha sonra söz alan Prof.Dr. Bülent GÜLÇUBUK, kırsal alanda kadın girişimciliğinin önemi, Türkiye’de istihdam edilen kadınların ücret durumlarına göre çalışma  biçimleri ve ülkemizdeki kadın istihdamının sektörel dağılımından bahsetti. Sunumunda ülkemiz ile AB ülkelerinde kadın istihdamı konusunda kıyaslamalı örneklere de yer veren GÜLÇUBUK, kırsal alanda çalışan kadınların sosyal güvenliği konusunun oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kırsal alanda kadın girişimciliği konusunda yaptıkları TÜBİTAK destekli projenin temel çıkarımlarını aktaran GÜLÇUBUK, kadın girişimcilerin artırılması için neler yapılabileceğini aktardı.
Soru-cevap bölümünün ardından Prof.Dr. Bülent GÜLÇUBUK’a plaketini takdim eden ve vermiş olduğu katkı nedeniyle teşekkür eden Merkez Müdürü Doç.Dr. Lerzan GÜLTEKİN, merkezin etkinliklerinin devam edeceğini vurguladı.

Sunum dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.