Atılım Üniversitesi'nden 2023 Türkiye Vizyonuna Büyük Katkı!..
08.11.2010

Dünyanın en seçkin mühendisleri, mühendislik eğitiminde öne çıkan dünya üniversitelerinin öğretim üyeleri Atılım Üniversitesi’nin düzenledeği konferansta Antalya’da biraraya geldi.
           
Atılım Üniversitesi Türkiye’nin 2023 vizyon hedefine ulaşmasında mühendislik eğitiminin önemine dikkat çekmek amacıyla Antalya’da Uluslararası Mühendislik Eğitimi Konferansı düzenledi. Dünyanın en seçkin mühendislik okullarından öğretim üyelerinin katıldığı konferansta mühendislik alanındaki eğitimin, toplumsal değişimde öncü rol oynayacak ve geleceğin beklentilerini karşılayacak mühendislerin yetiştirilmesi amacı ile güncellenmesi ve yapılandırılması kaçınılmaz olduğuna dikkat çekildi.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın  konferansta yaptığı konuşmada; mühendislik eğitiminin tüm dünya ve ülkemizin geleceği açısından önemine değinerek, böylesine önemli bir kongreyi Antalya’da düzenleyen Atılım Üniversitesi  mensupları ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

21. yüzyılın mühendislik profilinin baş döndürücü bir hızla değiştiğinin altını çizen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da, tüm bu yeni kavramlar ışığında değişim yaşaması ve geleceğe yönelik yeni modeller üretmesi kaçınılmaz olduğunu belirterek “Yeni yüzyılda, insanlığın, küresel ısınma, yenilenebilirlik - geri dönüşüm, sürdürülebilirlik, enerji, hızlı teknolojik gelişme, hızlı toplumsal dönüşüm, daha da hızlanan iletişim/bilişim yöntemleri, taklit etme/edilme gibi bazı yeni terimlerin baskısını giderek daha çok hissetmeye başladığı görülmekte. Küreselleşme, rekabet ve yükseköğretimin uluslararasılaşması ile hızlanan bu beklentilere yanıt verecek şekilde, üniversitelerin yeniden yapılanmaları üçüncü kuşak üniversite kavramı ile gündeme gelmektedir. Düzenleyeceğimiz bu konferans ile mühendislik eğitimini her yönüyle ele alıp 2023’e giden yolda nitelikli mühendislerimizi hazırlayacağız” dedi.

Konferansın davetli konuşmacıları arasında Hewlett-Packard’dan Prof.Dr. Lueny Morell, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden  Prof.Dr. Meral AKSU, Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan U. Akay, Bilkent Üniveritesi’nden Prof. Dr. Adnan Akay, IBM’den  Paul Kontogiorgis ve Massachusetts Institute of Technology’den  M Prof. Dr. Oral Büyüköztürk de yer aldı.

Mühendislik Eğitimi Uluslararası Konferansı Web Sitesi