Farklı Kültürlerde Nasıl Ayakta Kalırım?
08.11.2010

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Ofisi, 04 Kasım 2010, Perşembe günü Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda saat 14.00’te ''Farklı Kültürlerde Ayakta Kalmak” konulu panel düzenledi.

Panele, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara Konsolosu Jerzy Syrzistiei, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğretim görevlisi ve Erasmus Mundus Programı danışmanı Dr. Poyraz Gürson, MD 118-U Leo Yönetim Çevresi Gençler Arası Değişim Projesi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Gözde Sayılgan, MD 118-U Lions Yönetim Çevresi Gençler Arası Değişim Projesi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Vahap Göksu, Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisi ve Erasmus Topluluğu Başkan Yardımcısı Nuri Kesin ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Seçil Aydoğdu konuşmacı olarak katıldılar.
Panelde, üniversitemiz öğrencileri Erasmus, Erasmus Mundus programları ve gençler arası kültür değişim programları hakkında bilgilendirilirken, yurtdışında sorunsuz bir zaman geçirmek için nelere dikkat etmeleri gerektiği, kısa da olsa yurt dışı deneyiminin gençlere katacağı artılardan bahsedildi. Vize alım süreçleri hakkında ve ülkelerin yaklaşımları hakkında da bilgiler aktarılan panel iki aşamalı gerçekleştirilerek, ilk aşamada konuşmacılar sunumlarını yaptılar, ikinci aşamada ise öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara Konsolosu Jerzy Syrzistiei,  öğrencileri vize konularında ve yasal sürecin işleyişi hakkında bilgilendirdi.

Dr. Poyraz Gürson Erasmus Mundus programını anlatarak, Çin ve dolayısıyla uzakdoğu kültürünü, orada yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Lions ve Leo yetkilileri Gözde Sayılgan ve Vahap Göksu yaz dönemlerinde gerçekleşen 3-6 haftalık kültür değişim programları hakkında bilgi verdiler.

Atılım Üniversitesi öğrencileri Seçil Aydoğdu ve Nuri Keskin Erasmus deneyimlerini, karşılaştıkları sorunları, porgramın ve yurtdışı deneyiminin kendilerine kattıklarını anlattılar.