Havacılık ve Uzay Eğitimi Konferansı
10.11.2010

ODTÜ, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu’nun katılımıyla 9 Kasım 2010 Salıgünü saat 14.00’te Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Salonu’nda "Havacılık ve Uzay Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.  
Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nün Türkiye’de 1981 yılında kuruluşundan bu yana geçirdiği değişimi, bölümün eğitim içeriğini ve amaçlarını anlattığı sunumunda, bio-mühendislik çalışmaları, biyolojik itki sistemleri, havacılık-çevre mühendisliği etkileşimi gibi konulara değinerek ODTÜ’de gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği ile Makine Mühendisliği’nin de karşılaştırmalı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu iki bölüm arasında yapılabilecek yan-dal, çift anadal çalışmalarından bahsetti.
Uluslararası öğrenci tasarım yarışmaları ve içeriklerini anlatan Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, Türkiye’deki Havacılık ve Uzay Sanayii’ni, örnek projeleri, uçak üretimini, seri üretimine geçilen uçak modellerinden örnekleri, roket/füze sistemlerinin tasarım ve üretimini, uydu sistemleri tasarım ve üretimini, ayrıca araştırma projeleri içerisindeki insansız hava aracı, mini turbo robot jet, çırpan kanat gibi üzerinde çalıştıkları konularla konferansını sürdürdü.