“2020’nin Mühendislerini Yetiştirmede Abet Akreditasyonu’nun Katkısı”
24.11.2010

IUPUI Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Öner Yurtseven 23 Kasım 2010 Salı günü saat 14.30’da Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu’nda Amerika'daki mühendislik fakültelerinin uyması gereken kuralları belirleyen ve Amerika dışındaki mühendislik fakülteleri için de "eşdeğerlik" onayı veren ABET(Accreditation Board for Engineering and Technology) kuruluşu hakkında seminer verdi. 

Prof. Dr. Öner Yurtseven, John Hopkins Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği doktorasını tamamlamasının ardından 1996 yılından itibaren IUPUI’da Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürdü. Şu anda 2500’den fazla öğrencisi bulunan fakülteye, Yurtseven’in dekanlığı sırasında, teknoloji alanında yüksek lisans programı da dahil iki düzineye yakın yeni lisans programı eklendi ve Purdue Üniversitesi Batı Lafayette kampüsü ile biomedikal, bilgisayar ve makine mühendisliği gibi alanlarda ortak doktora programları yürütülmeye başlandı. Mühendislik ve teknoloji programları konusunda ABET’in etkin bir değerlendiricisi olan Prof. Dr. Öner Yurtseven’in dekanlığı sırasında ABD’de bir ilk olan Motorsporları Mühendisliği Lisans Programı da IUPUI Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi’nde kuruldu.

ABD’deki Ulusal Mühendislik Akademisi, 2002 yılından bu yana mühendislik eğitiminin geleceği konusunda temel kaynak niteliğinde makale ve raporlar yayımlıyor. Mühendislik ve Mühendislik Teknolojisi konusunda hem eğitimciler hem de uygulayıcılar, pek çok kongre ve sempozyuma alanlarındaki çalışmalarıyla katılıyor. Prof. Dr. Öner Yurtseven ABD Ulusal Mühendislik Akademisi tarafından önerilen ve ABD’de sonuçlandırılan girişimlerin ana hatlarını çizerek, ABET akreditasyon kılavuzu ve değerlendirmeleri konusunda seminerini sürdürdü.