Türkiye’ de Yenilenebilir Enerjinin Gelişimi
26.11.2010

25 Kasım 2010, Perşembe günü saat 14.00’te “Türkiye’de Yenilenebilir Enerjinin Gelişimi” konulu konferans Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda, Güneş Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Asuman Kılıç ve Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği (RESYAD) Başkanı -TOBB Enerji Meclisi Yenilenebilir Enerji Sorumlusu Salahattin Baysal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Salahattin Baysal, yıllık enerji tüketimi ve artış oranlarını Türkiye ve Dünya ölçeğinde kıyaslayarak anlattığı konuşmasında, Türkiye’deki rüzgar enerjisi potansiyeline vurgu yaparak 2002 yılında başlatılan yasal süreci ve kanun çalışmalarını anlattı. Yenilenebilr Enerjilerin fiyat politikalarını yıl ve döviz kurları bazında detaylarıyla aktaran Baysal, Türkiye’nin kurduğu rüzgar santralleri potansiyelini Çin ve ABD’deki uygulamalarla kıyaslayarak anlattı.
Güneş Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Asuman Kılıç, Avrupada’ki güneş potansiyeline bakıldığında İspanya ve Türkiye’nin başı çektiğine vurgu yaparak, güneş enerjisinden en çok faydalanan ülkelerin ise Çin, Almanya ve İspanya olduğunu söyledi. Kılıç, Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin %0,1’inin değerlendirilebildiğinin altını çizdi. Kılıç, güneş enerjisi sistemlerini ve santrallerdeki uygulamaları aktararak dünyadaki yaygın modellerin fotoğraflarını izleyicilerle paylaştı.