Türk Telekom ve Türkiye Telekom
29.11.2010

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, 29 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 14.00’te İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda Atılım İşletme Topluluğu’nun davetlisi olarak “Türk Telekom ve Türkiye Telekom” konulu konferans verdi.

Mehmet Toros, Türk Telekom’un kamuyla başlayan yapısından bu güne, hissedarlarını ve grup yapısını anlattı. Kamu zihniyetinden özel sektöre geçişte gerçekleştirdikleri değişimin mantığını aktaran Toros, Türk Telekom bünyesindeki şirketlerin yönetim yapılarını ve çalışma alanlarını izleyicilerle paylaştı.

Türk Telekom Grubu, sabit hat ve GSM’den geniş bant internete kadar bütünleşmiş telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır diyen Mehmet Toros, grup şirketleri, tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye genelindeki bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır dedi. Toros, “genişbant operatörü Ttnet, yakınsama teknolojileri şirketi Argela, Bt çözüm sağlayıcısı Innova, online eğitim yazılımları şirketi Sebit A.Ş., online oyun şirketi Sobee ve çağrı merkezi şirketi Assistt şirketlerinin % 99,9’una, toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı Invitel International AG’nin ve iştiraklerinin ise %100'üne sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye’deki üç GSM operatöründen biri olan Avea’nın hisselerinin %81,4’üne de sahiptir.” dedi. Bunun yanı sıra Türk Telekom, Arnavutluk’taki yerleşik telekom operatörü Albtelecom şirketinde de dolaylı azınlık hissesine sahiptir diyen Toros,  Türk Telekom’un hisselerinin % 55’i Ojer Telekomünikasyon A.Ş. ve %30’u Türkiye Hazine Müsteşarlığı’na aittir,  geriye kalan % 15’lik hissesi de halka arz edilmiştir,  Türk Telekom hisseleri, Mayıs 2008 itibariyle İMKB’de işlem görmektedir dedi.

Toros, Türk Telekom’u rakamsal büyüklükleriyle anlattığı konferansında Avrupa’da ve Dünya’da Türk Telekom şirketinin nerede olduğunu ve Türkiye’de ve Avrupa’da gerçekleştirmek istedikleri hedefleri de izleyicilerle paylaştı.