Atatürk Anadolu Lisesi MSMM’de Döküm Atölye’sine Katıldılar
10.12.2010

?

Atatürk Anadolu Lisesi’nden lise1 ve lise 2. sınıflardan 15 öğrenci, her çarşamba katıldıkları Eğlenceli Bilim Merkezi etkinlikleri kapsamında 8 Aralık 2010 Çarşamba günü Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’nde döküm atölye çalışmasına katıldı.

Atılım Üniversitesi İmalat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Merih Şengönül’ün genel olarak mühendisliği, imalat mühendisliğini ve Atılım Üniversitesi’ni anlattığı sunumunun ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine MSMM’deki makinalar tanıtıldı.

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Döküm Atölyesi’nde bizmut ve kalay metalleri ile bu elementlerin alaşımını ilk kez gördüler. Önceden hazırlanan bizmut kalay alaşımının ocakta eritilerek kalıba dökülmesinin ardından, alaşım kalıptan çıkarıldı. Böylece her öğrencinin bir yüzünde Atılım Üniversitesi logosu, diğer yüzünde Atatürk resmi olan madalyonu oldu. Bütün öğrenciler döküm işlemini başından sonuna kadar kendileri yaparak bu deneyimi birebir yaşamış oldular.