Güney Kore Büyükelçisi Atılım Üniversitesi’ndeydi
22.12.2010

Güney Kore BüyükelçisiJae-Hyun BAE, Türkiye – Güney Kore İlişkilerinin Analizini Yaptı
Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Jae-Hyun BAE, 21 Aralık 2010, Salı günü saat 11.00’de Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu’nda ‘’Türkiye-Güney Kore İlişkileri: Dün, Bugün ve Yarın” konulu konferans verdi.
Güney Kore ile Kore Savaşı sırasında askeri nitelikte başlayan ilişkiler, her iki ülkenin de Soğuk Savaş şartlarında ABD’nin yakın müttefiki olması dolayısıyla sağlam bir siyasi temel kazanmıştır. 1980’lerden itibaren ise Türkiye-Güney Kore ilişkilerinde ekonomik ilişkilerin yoğunlaştığı görülmüştür. 1999 yılında Marmara Depremi sonrasında Güney Kore’nin deprem mağdurlarına en çok yardım eden ülkelerden biri olması ve 2002 Dünya Kupası sırasında Güney Kore ve Türk milli takımları arasındaki üçüncülük maçının çok dostane bir şekilde geçmesi, Kore Savaşından beri duygusal temelde gelişen Türk-Kore Dostluğunu daha da pekiştirmiştir.
Jae-Hyun BAE, konferansında geçmişten günümüze Türkiye-Güney Kore ilişkilerini anlatarak, gelecekle ilgili siyasal, ekonomik ve sosyal stratejilerin de analizini gerçekleştirdi.