?Atılım Üniversitesi Özel Yüce Okulları ve Meltem Koleji’ndeydi
23.12.2010

Prof. Dr. Ufuk Şakul “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu konferansı ile 22 Aralık 2010 Çarşamba günü, Özel Yüce Okulları ve Meltem Koleji’ndeydi. Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklere Meltem Koleji’nde 150 öğrenci, Özel Yüce Okulları’nda 160 öğrenci, öğretmenleri ve okul yöneticileri katıldı.

Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, Lise 1 ve lise son sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde tüm gruplara ve ailelerine uygulanabilen eğitim etkinliğinde, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile insanın bu eşsiz özelliğini sağlayan yapı diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümü’ne dair bilgileri Özel Yüce Okulları ve Meltem Koleji öğrencileriyle paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.