Atılım Araştırma Günü (ATAG 2018) Sektör Temsilcilerini ve Araştırmacıları Bir Araya Getirdi
07.05.2018

Akademik yıl içerisinde lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yaptığı araştırmalara ilişkin sonuçların poster sunumları ile paylaşılması ve böylece Üniversitemizdeki araştırma ikliminin sürekli kılınması amacıyla düzenlenen “Atılım Araştırma Günü (ATAG 2018)”, 3 Mayıs 2018 günü 10:00-17:30 arasında gerçekleştirildi.

ARGEDA TTO tarafından düzenlenen ve sektör temsilcilerinin de davet edildiği bu etkinlikte, 2017-2018 Akademik yılında yürütülmüş olan tüm “Lisans Araştırma Projeleri” ve seçilmiş bitirme projeleri ile lisansüstü tezlere ilişkin araştırmaların yer aldığı poster sunumları gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan da katıldı.

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve VESTEL Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz ULTAV tarafından Kadriye Zaim Konferans Salonunda yapılan olan “İnovasyon Dinamikleri”  başlıklı konuşma ile başlayan ATAG 2018, Spor Salonumuzdaki poster sunumları ile devam etti.

Cengiz Ultav, programdan sonra projelerin sergilendiği salonu gezerek incelemelerde bulundu ve öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgi aldı. Projeleri inceleyen Ultav, projelerin büyük bir problemin çözümünün parçası olabilecek seviyede olduğunu, bir verimlilik tanımının içerisinde yer alabileceğini gözlemlediğini belirterek, bunlara yaklaşan öğrencileri görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Konu ile ilgili İHA haberi için tıklayınız.