THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2018 Sonuçları Açıklandı
08.06.2018

İngiliz sıralama kuruluşu TES Global’in 2012 yılından beri hazırlamakta olduğu ve 50 yaş altındaki üniversiteleri değerlendirmeye aldığı Genç Üniversiteler Sıralaması 2018 sonuçları açıklanmıştır.

Geçtiğimiz yıl 200 üniversitenin yer aldığı sıralamada, bu yıl 250 üniversite açıklanmıştır. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 5 üniversite yer alırken, bu yıl sıralamada 10 üniversite kendisine yer bulmuştur. Gebze Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, TOBB ETÜ bu yıl ilk defa sıralamada yer almıştır. Geçtiğimiz yıl bu sıralamada ilk defa yer alan Hacettepe Üniversitesi, bu yıl sıralamada kendisine yer bulamamıştır. Sıralama geçen yıl gibi 200 üniversite üzerinden yapılsaydı, bu yıl geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine 5 üniversite yer alacaktı. 

Atılım Üniversitesi, geçtiğimiz yıl ilk defa yer aldığı bu sıralamada 98. sırada yer almıştı. Bu yıl ise 151-200 sıraya gerilemiştir. Ancak vakıf üniversiteleri içinde 4. sıradaki yerini muhafaza etmiştir. Aşağıda, THE Genç Üniversiteler Sıralamasının yıllara göre gelişimi görülebilir.