TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi…
25.07.2018

Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için TÜBİTAK tarafından oluşturulan 2244 Sanayi Doktora Programının tanıtımı için Üniversitemizde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’dan ilgili programın uzmanı Sn. Ayşegül Çabuk AKSOP’un bilgilendirme sunumu yaptığı toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ali KARA, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilaver TENGİLİMOĞLU, ARGEDA-TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser DEVRİM, Teknoloji Transfer Ofisi personeli, Anabilim Dalı Başkanları ve özel sektör kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bu toplantı ile TÜBİTAK tarafından yeni oluşturulmuş programın ayrıntılarının hem akademisyenler hem de sanayi kuruluşlarının temsilcileri tarafından iyi bir şekilde anlaşılması sağlanmış oldu.