Üniversitemiz Dünyada İlk 100’de
26.07.2018

20. kuruluş yılını kutladığı 2016 yılında İngiliz Times Higher Education sıralamasında Dünyada ilk 500 üniversite içinde yer alma başarısını gösteren, aynı yıl QS Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri sıralamasında 101—150 aralığında yer alan Üniversitemiz, 2017 yılında da THE Dünya 50 yaş altı Genç Üniversiteler sıralamasında ilk 100 içinde yer almayı başarmıştı.

Atılım Üniversitesi genel sıralamalardaki başarısının yanı sıra, alan sıralamalarında da dünyada başarılarını devam ettiriyor. 2017 yılında U.S. News’in yayınladığı Global Üniversiteler sıralamasında geçtiğimiz yıl Türkiye’den yer alan 39 üniversite içinde bulunan Atılım Üniversitesi, U.S. News’in yayınladığı alan sıralamalarında Matematik alanında Türkiye’den yer alan tek üniversite olup, dünyada 87. Sırada yer almıştır.

22 alanın değerlendirildiği U.S. News alan sıralamalarında Türk üniversiteleri sadece 9 alanda sıralamaya girebilmiştir.

Üniversitemiz, alan sıralamaları kapsamında, 2017 yılında oluşturulan THE Fiziksel Bilimler Sıralamasında dünyada ilk 400’de yer alan 2 üniversiteden biri olmuştu.