2018-2019 Genel Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi
21.09.2018

Üniversitemize bu sene kayıt yaptıran öğrencilerimiz için, bölüm oryantasyonlarına ek olarak yapılan Genel Oryantasyon Programı kapsamında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Orhan Zaim Konferans Salonunda yeni öğrencilerimize Üniversitemiz hakkında genel bilgiler verdi.

Oryantasyon programına, 18 Eylül Salı günü hazırlık sınıfı öğrencileri, 21 Eylül Cuma günü ise Hukuk, İşletme ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültelerinin öğrencileri ile hazırlık sınıfını atlayan diğer tüm fakülte/yüksekokul öğrencileri katıldı. Öğrencilerin, hayatlarının önemli bir döneminde icra edecekleri mesleklerinin öğrenme sürecine başladıklarının ve bunun değişimin başlangıç noktası olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Üniversite eğitiminin amacının sadece bir mesleği öğrenmek olmadığının altını çizdi ve üniversitede geçirilen zamanın kişisel gelişim için de önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Programın devamında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ,  küreselleşen dünyada farklı alanlarda bilgi ve deneyim edinmenin, farklı düşüncelere açık olmanın, birden fazla yabancı dil bilmenin önemine dair öğrencileri bilgilendirdi ve öğrencilere başarılı bir akademik yıl temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.